Снимка БГНЕС, архив

Руски следователи са потвърдили пред близките му смъртта на пилота, управлявал катастрофиралия в сряда вечер в Тверска област самолет, сред пътниците на който се предполага, че е бил и ръководителят на наемническата групировка "Вагнер" Евгений Пригожин, предаде Ройтерс, като се позова на информиран източник.

Агенцията отбелязва още, че след катастрофата няма оцелели. Източникът й уточнява, че относно смъртта на пилота следователите все още трябва да потвърдят съвпадение в ДНК анализа.

Изпълняващият полети бизнес самолет "Ембраер", сред пътниците в чийто списък е бил Пригожин, катастрофира в сряда вечер в Тверска област, северно от руската столица Москва, информира тогава руската Федерална агенция за въздушен транспорт "Росавиация". Освен Пригожин на борда е имало още шестима пасажери, а екипажът е бил от трима души, начело с пилота Алексей Левшин.

Още по темата

Според информирания източник, който говори за Ройтерс под анонимност поради поверителността на случая, следователите са казали на семейството на Левшин, че разполагат с "документално доказателство", че той е бил на катастрофиралия самолет, предаде БТА.

По-късно днес членовете на семейството на Левшин трябва да преминат през ДНК тест, за да се удостовери роднинската им връзка със загиналия.

Следователите засега не коментират нищо, свързано със самоличността и съдбата на останалите записани в листа на полета, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase