Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че заместник-министърът на отбраната на страната е обсъдил военното сътрудничество с командващия сухопътните сили на Иран, информират "Ройтерс" и "Интерфакс".

В понеделник държавните медии съобщиха за пристигането на иранска военна делегация в Москва.

Русия и Иран бяха принудени да укрепят политическите и икономическите си отношения заради наложените им икономически санкции от Запада, които и двете страни считат за неоправдани.

Двете държави изградиха по-близки връзки във военната и други области, откакто Русия започна войната си в Украйна преди 18 месеца.

Западът обвини Иран в продажбата на голямо количество дронове на Москва, които тя да използва срещу Украйна - нещо, което Техеран отрича.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Паню Баирски

преди 8 месеца

Иранците са големи бок-у-и!

16

Анонимен

преди 8 месеца

Морскияг надводен дрон е с половин до 1 тон тротил, струва около 275 000 долара и извади от употреба танкера SIG и есминеца Еленегорский Миньор. 100 такива дрона в 10 глутници по 10 дрона действащи едновременно през нощта могат да потопят един флот. Има електро подводни дронове, които в близост до целта правят изчисление, фокусират се и превключват само на дизел ! Радарите не ги засичат. А ако в акциите едновременно участват и отвличащи вниманието въздушни дронове, всяко корито Е ОБРЕЧЕНО !

15

димо

преди 8 месеца

С години наивните и глупави Руснаци спазваха санкциите въведени от Америка както и ембаргото за С-300 които не доставиха на Иран . Сега започнаха по малко да поумняват въпреки не напразно А.Невски преди толкова години е казал "''''' С Запада може да се разговаря само с меч ! С Изтока - диалог"'''''

fallback