Снимка БГНЕС, архив
fallback

Германският министър на външните работи Аналена Бербок оправда нападенията на Украйна с дронове на територията на Русия и заяви, че Киев действа в рамките на международното право.

„Русия нападна Украйна и затова Украйна има право, произтичащо от Устава на ООН, да защитава страната си, да защитава народа си", заяви Бербок на съвместна пресконференция с естонския си колега Маргус Цахкна в Берлин, съобщи "Билд".

В отговор на въпрос относно неотдавнашните нападения с безпилотни самолети, насочени срещу Москва, германският министър заяви: „Русия е нарушила забраната за използване на сила в Устава на ООН. Москва безмилостно бомбардира граждански обекти в Украйна, като се насочва към силози за зърно, болници и църкви. Украйна се защитава в рамките на международното право".

Oще по темата

Естонският министър на външните работи Цахкна също изрази подкрепа за украинската контраофанзива и подчерта, че военните операции на Киев са в рамките на международното право.

„Русия е отговорна за започването на агресията. Русия е отговорна за започването на геноцид. Русия е отговорна за всичко, което прави в Украйна", каза той.

"Ние трябва да изтласкаме войските на Путин обратно в Русия. Трябва да използваме всички видове средства за това", добави Цакхна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

244

Анонимен

преди 8 месеца

Големи успехи на спецобосрацията, грамадни успехи на спецобосрацията :)

243

Анонимен

преди 8 месеца

Самоотбрана е когато се пазиш на своя територия. Когато го правиш на чужда територия е нападение и тероризъм

242

Анонимен

преди 8 месеца

Германия подкрепя тероризма, защото това, което правят украинците е тероризъм спрямо цивилни граждани на Русия.

fallback