Снимка: архив, БГНЕС

Руската противовъздушна отбрана унищожи украински дрон в Москва, който не причини щети или жертви, съобщиха рано тази сутрин руските власти, цитирани от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че инцидентът е станал на фона на увеличаването на този вид атаки в столицата на Русия.

Още по темата
"Снощи, по време на опит за достигане до Москва, силите за противовъздушна отбрана унищожиха дрон. Корпусът на дрона падна в района на Експо център и не причини значителни щети на сградата", съобщи кметът на руската столица Сергей Собянин.

Той уточни, че няма данни за пострадали хора.

Според руското министерство на отбраната атаката е извършена от украинските сили в 04:00 ч. (и българско време) и е била насочена към "обекти, разположени в Москва и Московска област“.

"Частично срутване на външната стена беше открито на един от павилионите на изложбения център", съобщи ТАСС, като се позова на службите за спешна помощ.

Четирите летища на руската столица бяха затворени временно заради инцидента. Те вече отново приемат полети, предаде Ройтерс, като се позова на властите.

Те уточниха, че са били пренасочени общо седем полета.

Атаките с дронове на руска територия се увеличават от няколко седмици, най-често без да причиняват щети или жертви, и са насочени основно към Москва, отбелязва АФП.

Руската армия съобщи на 11 август, че е унищожила украински дрон в гориста местност западно от столицата.

В края на юли и началото на август безпилотни летателни апарати бяха унищожени над бизнес района на Москва, в западната част на града, причинявайки леки щети на фасадата на две кули. През май два дрона бяха свалени над Кремъл.

В края на миналия месец украинският президент Володимир Зеленски изрази задоволство, че "войната идва на руска територия".
(БТА, Петя Гергова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase