Снимка: БГНЕС

Сергей Марков, бивш съветник на руския президент Владимир Путин, каза, че украинската армия ще стане "обединена чрез гей секс" като спартанците до 2025 г. по време на скорошно участие в руската държавна телевизия.

Забележките на Марков идват на фона на последното контранастъпление на Украйна срещу Русия. Военните на украинския президент Володимир Зеленски се стремят да си възвърнат контрола върху територията, която е била държана от Русия, включително Крим, който Москва анексира през 2014 г.

Путин стартира своята "специална военна операция" срещу Украйна през февруари 2022 г., надявайки се на бърза победа над Източна Европейска нация, чиито по-силни от очакваното отбранителни усилия, подкрепени от Запада, попречиха на Кремъл да постигне целите си в продължение на почти година и половина.

По време на неотдавнашното си гостуване Марков заяви, че Съединените щати и Украйна се надяват да спрат конфликта до 2025 г. с надеждата да преработят украинската армия по образа на спартанците. Неговите коментари бяха преведени и качени в X, по-рано известен като Twitter, в събота от журналистката Джулия Дейвис, която редовно следи руската държавна телевизия.

Марков добавя, че САЩ и Украйна се надяват да започнат мирни преговори през есента, насочени към замразяване на битките през зимата, преди да обучат украинските войници да започнат нова офанзива през април 2025 г.

Той също така твърди, че САЩ и Украйна планират да използват "невролингвистично програмиране" и други психологически изследвания, за да превърнат членовете на украинската армия в хомосексуалисти. Въпреки това няма доказателства за това, нито има доказателства за някаква технология, способна да промени сексуалната ориентация на човек, уточняват от Newsweek.

"Те имат изкуствен политологичен фашизъм, създаден от американски и британски политически технолози. Те ще ги превърнат в зомбита, в членове на култ. Мисля, че ще накарат някои да станат хомосексуалисти", заяви Марков.

Много историци твърдят, че еднополовите връзки са били толерирани в древногръцките общества, включително в спартанската армия, отдавна смятана за една от най-мощните армии от онази епоха.

"Военните историци знаят коя армия в Гърция беше най-силната, помните ли? Спартанците! Те бяха обединени от хомосексуално братство. Всички бяха хомо. Това беше политиката на тяхното ръководство. Мисля, че те планират същото за въоръжените сили на Украйна", каза Марков. "Тези обновени войски на въоръжените сили на Украйна, зомбирани и обединени чрез гей секс, заедно с членове на култа, готови да се саможертват. Това е, което ни подготвят през пролетта на 2025 г."

Русия е агресивна към членовете на LGBTQ+ общността, като Държавната дума прилага закони, забраняващи насърчаването на правата на еднополови двойки или транссексуални лица.

От години има съобщения, че властите в руския регион Чечня са преследвали насилствено LGBTQ+ хора. Държавната дума преди това работи за забрана на LGBTQ+ пропагандата и един руски командир определи нахлуването в Украйна като Свещена война срещу LGBTQ+ общността.

Освен това Equaldex, уебсайт, който следи правата на LGBTQ+ по целия свят, и неговият индекс за правата на LGBTQ+ поставя Русия като 23-та най-лоша страна за живеене за LGBTQ+ общността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase