Снимка: БГНЕС
fallback

Русия обвини Киев в атака с касетъчни бомби срещу университет в Донецк.

Пламъци обхванаха дървения покрив на университета след украински обстрел в събота, каза служител за извънредни ситуации в контролирания от Русия град в Източна Украйна, предаде Reuters.

"В резултат на последната атака срещу Донецк гори първата сграда на Университета по икономика и търговия", написа в Telegram Алексей Кулемзин, избраният от Русия кмет.

За погасяване на пожара са използвани 12 водни резервоара, три стълба и 100 пожарникари.

Назначеният от Русия министър на извънредните ситуации за региона Алексей Кострубицки каза, че украинските сили са използвали касетъчни боеприпаси при обстрела, причинил пожара. По време на обстрела в сградата не е имало хора.

"Ройтерс" не можа независимо да провери информацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

даНЕочакватЦЕЛУВКИ ?

преди 9 месеца

менюто им ще бъде: дронове за закуска, обяд и вечеря !

64

Анонимен

преди 9 месеца

американците защо сами себе си противоречат като пазят незаконните фапмирования Тайван и Косово? Или междунородното право е това което им изнася на тях самите... е тогава каква е разликата с Русия, Русия върви по тяхната добре утъпкана пътека...а българи да пишат против Русия, засрамете се малко, освободител не се обижда. А да си на заплата да обиждаш освободителя си е мега жалък факт.

63

истината леко лъсва

преди 9 месеца

По времето на министерстването на Ивайло Калфин България призна незаконното държавно обрадувание - тумор на Балканите Косово с което се създаде прецедент за Крим, а така също България единствена от балканските страни си премахна касетъчните бамби... Позор за такива външни министри както и днешния, който не реагира на македонистичните акции в американския конгрес. Политиката на България не е да се слугува на този и онзи за щяло и нещяло...

fallback