Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви, че империалистическа Русия се стреми да използва военните режими в Африка "като пешки в своята глобална шахматна игра", предаде ДПА.

Oще по темата
Русия, ръководена от президента Владимир Путин, подклажда неотдавнашните военни преврати в Африка с фалшивата си пропаганда и "печели от установяването на военни режими със своите частни милиции, които ограбват богатствата на региона", заяви Борел.

Превратът в Нигер през миналата седмица е петият от 2021 г. насам, след като демократично избраните правителства на Мали, Судан, Гвинея и Буркина Фасо бяха свалени, изтъкна снощи европейският първи дипломат в публикация.

В отделно изявление от понеделник Борел заяви, че ЕС отхвърля всякакви обвинения за чуждестранна намеса в преврата в Нигер.
(БТА, Симеон Томов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

тя

преди 9 месеца

Нещо много те е яд на Русия !

66

руския тероризъм

преди 9 месеца

Още от 1918 г , русия разпространява тероризма по света! Сега ще подарява зърно и бойци на Вагнер на гладните африканци!

65

Франция

преди 9 месеца

ще яде шамарите и франсетата ще бъдат изгонени от цяла Африка...............сега след смяна на режима в Нигер няма да има евтини злато и уран за Париж...............затова ореваха света франсетата................да му мисли Макарона................идват тежки дни за него и Франция!!

fallback