Снимка: БГНЕС
fallback

Руският външен министър Сергей Лавров вчера участва във видеоконферентна среща на външните министри на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка) и обсъди стратегическото партньорство и подготовката за срещата на върха на БРИКС в Южна Африка, гласи разпространено днес съобщение на руското дипломатическо ведомство, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Беше проведен задълбочен обмен на мнения относно развитието и укрепването на стратегическото партньорство на петорката, включително плановете за институционално развитие на асоциацията", отбелязва руското МВнР. "Обсъдени бяха актуални въпроси от подготовката на XV среща на върха на БРИКС, която ще се проведе в Йоханесбург на 22-24 август".

Преди два дни говорителят на Владимир Путин Дмитрий Песков съобщи, че руският президент ще вземе участие в срещата чрез видеовръзка. Москва ще бъде представена в Йоханесбург с личното присъствие на Сергей Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Кравар Евроатлантик

преди 10 месеца

Ахахахаха РЕЗИЛ за Путин. Клекна пред международния съд.

7

Да допълня...

преди 10 месеца

И Лавров е за арестуване.

6

Анонимен

преди 10 месеца

Как ФСБ трябваше да реагира на терористичния акт в централния делови район на Йоханнесбург? Като красноречив знак на терористична държава към посещението на Президента Путин в Йоханнесбург.

fallback