Снимка БГНЕС

От 00:00 ч. московско време на 20 юли Русия ще счита всички кораби, които отиват в украинските пристанища в Черно море, за превозвачи на военни товари. Причината е прекратяването на сделката за зърно, съобщиха от руското Министерство на отбраната в сряда.

"Във връзка с прекратяването на Черноморската инициатива и ограничаването на морския хуманитарен коридор от 00:00 ч. московско време на 20 юли 2023 г. всички кораби, пътуващи до украинските пристанища в Черно море, ще бъдат разглеждани като потенциални превозвачи на военни товари", заявиха от министерството.

От там уточниха, че държавите, под чийто флаг плават тези кораби, ще се считат за въвлечени в украинския конфликт на страната на Киев, предаде ТАСС.

"Редица морски райони в северозападната и югоизточната част на международните води на Черно море са обявени за временно опасни за корабоплаването. По установения ред са издадени съответните информационни предупреждения за оттегляне на гаранциите за безопасност на моряците", заявиха от руското министерство на отбраната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase