Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили генерал Валерий Герасимов направи първата си публична поява след бунта на бойците от частната военна компания "Вагнер" на 24 юни, предаде Ройтерс.

Oще по темата
Става дума за видеозапис на руското министерство на отбраната, на който се вижда как Герасимов слуша доклад, в който се твърди, че руските сили са осуетили опити на Украйна да нанесе ракетни удари по Крим, както и по руските Калужка и Ростовска област.

Според руското ведомство видеозаписът е от среща, проведена вчера.

Ройтерс отбелязва, че от видеозаписа става ясно, че Герасимов все още е началник на генералния щаб на руските въоръжени сили и командир на руската обединена група войски, която се сражава в Украйна, тъй като в записа си министерството на отбраната го назовава по този начин.

(БТА, Божидар Захариев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Руска водка.

преди 11 месеца

Пийте руска водка. Дава крила. Днес се биеш срещу фашисти утре правиш поход за справедливост и мир. А ако дойде и някой златен долар от Африка всичко се забравя.

84

Смело изпълзя от

преди 11 месеца

дупката си... СТАТИСТИК ! БРОИ ЗАГУБИТЕ НА РУСКАТА АРМИЯ !

83

Анонимен

преди 11 месеца

КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕТО ПЕСТИ МУНИЦИИ И ЖИВОТА НА УКРАИНСКИТЕ ВОЙНИЦИ ! КОГАТО ПОЛУЧАТ F 16 и ОСТАНАЛАТА ОБЕЩАНА ТЕХНИКА И БОЕПРИПАСИ, ПО ЗАКОНИТЕ НА СЪВРЕМЕННАТА ВОЙНА ЩЕ ИМА ПОДДРЪЖКА ОТ АВИАЦИЯ И ДАЛЕКОБОЙНА РАКЕТНА ТЕХНИКА ЗА ДЪЛБОЧИННО ПОРАЗЯВАНЕ НА РУСКИТЕ КОМАНДНИ ПУНКТОВЕ, ЛЕТИЩА, ПРИСТАНИЩА, ЛОГИСТИКА, РАДАРНИ СИСТЕМИ, ВОЙСКОВИ СТРУПВАНИЯ, ТРАНСПОРТНИ ВЪЗЛИ И ОТБРАНИТЕЛНИ ПОЗИЦИИ. РУСКИТЕ АТАКИ НА БАХМУТ БЯХА СРАМ ЗА ЧОВЕШКАТА РАСА.

fallback