Снимка: БГНЕС
fallback

Русия винаги е излизала по-силна и по-устойчива от всякакви трудности. Това изтъкна външният министър Сергей Лавров, цитиран от "Ройтерс".

Изказването му беше в отговор на въпрос относно стабилността на Русия след неуспешния бунт на наемниците от "Вагнер".

По негови думи реакцията на много западни официални лица за прекратения в събота бунт от шефа на "Вагнер" Евгений Пригожин - които заявиха, че фасадата на руската мощ се е пропукала - показва косвено, че същите тези служители са във война с Москва.

"Не сме длъжни да обясняваме нищо нито да даваме гаранции на никого. Ние действаме прозрачно, президентът и всички политически сили у нас са се изказали по темата. Ако има съмнения на Запад, това е ваш проблем", подчерта Лавров.

Той посочи, че самата Москва се съмнява в способностите на редица западни политици.

Наемниците от руската ЧВК "Вагнер", предвождани от лидера си Евгений Пригожин, настъпиха към Москва, за да премахнат "корумпираното и некомпетентно военно ръководство на Русия". Не след дълго обаче внезапно те се върнаха обратно към контролирана от Русия територия в Източна Украйна след споразумение с Кремъл, сключено в събота с посредничеството на беларуския лидер Александър Лукашенко.

Беше договорено предоставянето на имунитет на бунтовниците в замяна на връщането им в лагерите, а лидерът на наемниците отиде в съседен Беларус.

Вчера Русия обяви, че прекратява участието на "Вагнер" във войната в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 10 месеца

Ами щом е така, хайде още едно метежче и ептен да станете още по- силни... ***!

75

Убеден съм,че

преди 10 месеца

Едва след като се разпадне Русия и от нея се отделят насила присъединени територии,едва тогава ще тръгне напред. Няма да бъде една шеста от земята, а примерно една осма,но ще върви напред и народът ще започне да поумнява. Но това не е изгодно на сатрапа и лакеите му

74

СМЕХ...

преди 10 месеца

АБЕ , МАЙ ---НЕ ВИНАГИ..ха,ха,хааааааааааа....ДА ИЗБРОЯВАМЕ ЛИ..??!

fallback