Снимка БГНЕС
fallback

Двама души са били убити и шестима ранени при руски обстрел срещу училище в село Серхиевка, Покровски район, Донецка област, предаде агенция Укринформ, позовавайки се на информация от главната прокуратура.

Данните са, че днес около 11:20 ч. руски войски са атакували село Серхиевка, Покровски район, обстрелвайки го с ракетни установки. Ударът е нанесен на територията на местно училище. По време на нападението в училището е имало 12 души - представители на администрацията, учители и технически персонал.

При обстрела са загинали начален учител и главният счетоводител на училището. Други шестима души от персонала - четирима мъже и две жени - са били ранени. Всички те са настанени в болница с наранявания.

Oще по темата

Част от сградата на училището е почти разрушена: класни стаи, кабинети и другите помещения са разбити, мебелите и училищното оборудване са изпочупени, пише БТА.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 11 месеца

До безобразие за "българите" дето веят руското знаем на Шипка ли говориш? Не ги искаме тука тея индивиди.

74

безобразие

преди 11 месеца

Отглеждаме нахални украинци ,даваме хуманитарна помощ за милиони , оръжие за милиони ,а българите в наводнените райони страдат и няма кой да ги погледне ,за тях нямало пари !

73

тя

преди 11 месеца

В това" училище " са настанени наемници ,които предадоха Багу дух !

fallback