Снимка: БГНЕС

"Тук е прието да се смята, че това е еднолична акция на Пригожин. Има и един много силен генерал Уткин, който е работил в  Главно разузнавателно управление. Това са някакви вътрешни противоречия във висшите структури на "Вагнер", казаха наши сънародници в Москва за бунта на частната армия в събота.

По думите им част от войниците на "Вагнер" дори не са знаели къде отиват.

Диян Иванов и Йорданка Чанева са стоматолози. Дори в деня на бунта те са на работа и се налага да пътуват, но казват, че не се е усетило напрежение.

"Очаквахме да има блокпостове, да се сложат много въоръжени, да има охрана. Имаше постове на КАТ на няколко места. Беше много спокойно", казва Йорданка.

"Минахме по трасе М4, което влиза в Москва и по което те се движеха и там от 4 платна беше оставено едно. Правеха се проверки, имаше въоръжени хора, но не бяха много", допълва Диян Иванов пред бТВ.

Тяхна пациентка от Воронеж казала, че обстановката там също била спокойна.

"Путин каза това, което и хората тук си говорят, че бунтът не е успял не поради това, че е лошо подготвен или че властите не са могли да го предвидят, а поради това, че има голяма консолидация на обществото около президента", казаха още д-р Иванов и д-р Чанева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase