Снимка: БГНЕС
fallback

Евгений Пригожин се е отказал от настъплението си към Москва. Военният конвой на частната му армия "Вагнер" се връща обратно в лагерите си, съобщава руската държавна агенция ТАСС.                 

"Осъзнавайки цялата отговорност за това, че от една от страните ще се пролее руска кръв, ние разгръщаме нашите колони и тръгваме в обратна посока към полевите лагери според плана", казва Пригожин.

Решението да се откаже от настъплението към Москва той съобщи в профила си в Телеграм.

"На 23 юни отидохме на марш на справедливостта. Ние стигнахме на 200 км от Москва. За това време не проляхме нито капка кръв на нашите бойци. Сега настъпи момента, в който може да се пролее кръв. Разбирам отговорността на това да се пролее руска кръв от някоя от страните. Разпускаме колоните си и тръгваме в обратна посока в полевите лагери, съгласно плана", каза Пригожин на съмишлениците си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

339

Анонимен

преди 11 месеца

Настъпление към Москва?!С 2 батальона пехота,без авиация,през 200 километрова равнина?!Щяха да ги направят на пролетни ролца за 20-30 мунути!Който се е хванал на това,акъла му е в долната част на гърба :) Путин се хили с Пригожин сега някъде и му казва"Ваня,добре се получи!Дай списъците сега,кой първи ти предложи помощ?!"

338

Анонимен

преди 11 месеца

Много символично-този танк минава между две колони на които пише "цирк".

337

НЯКОЙ

преди 11 месеца

Пригожин отстъпва, жалко, а САЩ и НАТО възлагаха големи надежди на него, Зеленски даже медал щеше да му даде, ама да знаете, че пак Путин е виновен.

fallback