Снимка: БГНЕС
fallback

Още един неслучаен руснак мистериозно падна от прозорец и почина.

42-годишния Артем Бартенев, който е федерален съдия, е бил намерен мъртъв след падане от 12-я етаж. Мъжът е служил в Кировския районен съд в град Казан. Тялото му е намерено в четвъртък сутринта близо до имота му в столицата на руската република Тартарстан.

Бартенев, който беше женен с две дъщери, беше назначен с указ на руския президент Владимир Путин от 14 юли 2022 г. и се занимаваше с административни и граждански дела. Той е трябвало да председателства процес в деня, в който почина, съобщи местният новинарски канал Kazan 24, а съпругата му разхождала кучето им по време на смъртта му.

Обстоятелствата около смъртта му се разследват, съобщават от Newsweek.

Бартенев стана поредният руски служител, загинал при това, което медиите описват като необичайни или поне необясними обстоятелства от началото на нахлуването на Москва в Украйна на 24 февруари 2022 г.

На 4 юни 62-годишният Юрий Демин, бивш началник на Държавната инспекция за пътна безопасност на Свердловска област, загина след падане от втория етаж на дачата си в град Сисерт по време на строителни работи, според пред руската медия Tolk News.

През февруари Марина Янкина, която ръководеше отдела за финансова подкрепа на руското министерство на отбраната, почина на 58 години, след като падна от прозорец в Санкт Петербург, според съобщения в местните медии. Преди това тя критикува Кремъл за руските загуби в Украйна.

Павел Антов, руски политик, който критикува нахлуването на Путин в Украйна, беше намерен мъртъв след падане от прозорец в Индия на 25 декември 2022 г.

Тялото на Антов, който беше член на партията на Путин "Единна Русия", беше открито пред хотел Sai International в Раягада в индийския щат Одиша. Смъртта му дойде само два дни, след като приятелят му Владимир Биденов беше намерен мъртъв в стая в същия хотел.

Според BBC Антов основава завода за преработка на месо "Владимир Стандарт" и през 2019 г. "Форбс" оценява състоянието му на около 140 милиона долара, оглавявайки списъка на богатите руски депутати и държавни служители.

Равил Маганов, председател на руския петролен гигант "Лукойл", беше открит мъртъв на 1 септември 2022 г. след падане от прозорец на болница в Москва.

А през май руският заместник-министър на науката Пьотр Кучеренко, 46-годишен, почина, след като се разболя сериозно по време на полет за Москва от Хавана, където беше по държавна работа. Неговият приятел, руският журналист Роман Супер каза пред Newsweek, че той е бил критичен към войната в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Паню Баирски

преди 10 месеца

Един ден миризливецът Путин ще плати скъпо за всички тези убийства.

68

Анонимен

преди 10 месеца

Падат хората, а диктаторския режим не пада...

67

Анонимен

преди 10 месеца

Тия рипат повече от пияните англичани на Слънчака. Вече минаха трицифрено число.

fallback