Снимка: БГНЕС
fallback

Основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин, който спори с висшето военно ръководство в Москва от месеци, обвини руските военни сили, че се опитват да взривят хората му. Пригожин отправи обвиненията в Telegram, цитира Reuters.

Войските на групата "Вагнер" на Пригожин до голяма степен се изтеглиха от източноукраинския град Бахмут, по-голямата част от който превзеха миналия месец след тежки жертви и предадоха позициите си на редовните руски сили, припомня британската медия.

Основателят на "Вагнер" написа в Telegram, че хората му са открили дузина места в тиловите райони, където служители на министерството на отбраната са поставили различни взривни устройства, включително стотици противотанкови мини. На въпрос защо са поставени устройствата, служителите са посочили, че това е заповед на техните началници.

"Не беше необходимо да се поставят тези заряди, за да се възпира врага, тъй като той (въпросният район) е в тиловата зона. Следователно можем да предположим, че тези заряди са били предназначени да посрещнат настъпващите части на Вагнер“, заявява той, цитиран от "Фокус".

"Нито едно от обвиненията не е повдигнато и никой не е пострадал", цитира медията думите на Пригожин: "Предполагаме, че това е опит за публично бичуване“.

Пригожин, който редовно се оплакваше, че хората му не са получили достатъчно боеприпаси за атаката на Бахмут, съобщи, че е поискал от прокурорите да разследват дали висши служители на руската отбрана са извършили някакво "престъпление" преди или по време на войната в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 10 месеца

Мислех, че Путин ще избяга в Китай или Северна Корея, но вече сме убедени, че Путин ще избяга в България. Хубав край, хубави хора, общинари, лекари, попове са много добри. Европейски съюз, Шенген и Еврозона са на разположение на престъпниците.

42

Анонимен

преди 10 месеца

Пригожин и Путин ще избягат заедно в България. В голямо имение в Ресилово и Дупница. Там хората са добри, общината е добра, поповете са добри, лекарите пазят лекарската тайна. България е превърната в убежище за престъпници от цял свят. България е новата ЮАР, Дубай, само че в Европейския съюз и НАТО. "Най-чистият път" е да бъдеш в България, докато те търсят по целия свят.

41

toti

преди 10 месеца

Редовната армия сменила ,,частната''.що за простотия в една държава...май всеки може да си има армия.пр.,,Путиновци.....и това било държава!!!

fallback