Снимка: БГНЕС
fallback

Много европейски страни са наясно с проблемите, които биха възникнали при евентуално присъединяване на Украйна към НАТО, но САЩ "поръчват музиката", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и ТАСС.
Той направи това изявление на редовна пресконференция, в отговор на въпрос за стремежа на Украйна да се присъедини към западния военен съюз.

Песков добави, че евентуално украинско членство в НАТО би причинявало проблеми в продължение на много години и подчерта, че Русия ще защити своята сигурност и интереси. Според Песков това изключва разширяването на НАТО към границите ѝ и присъединяването на Украйна.

Тази тема е водела до конфликт в продължение на много години и много страни от Европа си дават сметка за това, добави говорителят на Кремъл. "За съжаление, в НАТО музиката все пак и се поръчва, и се плаща от Вашингтон. Европейските държави, за съжаление, са само послушни инструменти в този оркестър. Такава е ситуацията", отбеляза Песков.

Според говорителя на Кремъл изявленията на украинския президент Володимир Зеленски за евентуално членство на Украйна в НАТО говорят за липса на готовност, желание и способности от страна на Киев да решава съществените проблеми на масата за преговори.

По-рано Зеленски заяви, че Украйна е готова да стане член на НАТО, но чака Алиансът да бъде готов да я приеме. В същото време той отбеляза, че всички държави, граничещи с Русия, трябва да се присъединят към ЕС и НАТО, отбелязва ТАСС.

Песков добави, че все още няма предпоставки за преговори между Москва и Киев. /БТА, Асен Георгиев/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 10 месеца

СЛАВА АЛКОХОЛУ

24

Германец

преди 10 месеца

САЩ "поръчват музиката" -- Няма, проблем. Това винаги е било част от плана ви. Нали така? Песков? ПЕСКОВ? Ехо???

23

Гражданин

преди 10 месеца

Не,бе,Песков,военната музика в Украйна вие,кремълската банда я поръчахте,а сега , КАК ТО ВИНАГИ , други са ви виновни ?! Хем нямате доблест,хем имате огромна доза нахалст во ?! Само,че нахалството не води към ...прогрес :)))

fallback