Снимка: архив, БГНЕС

Украйна и Русия съобщиха снощи за нови атаки с ракети и дронове, както и за поредица от експлозии, предаде ДПА.

Още по темата
Украинските ВВС обявиха, че Русия е изстреляла 17 ракети и 31 дрона камикадзе срещу Украйна, а десет крилати ракети, 23 ирански дрона "Шахед" и два разузнавателни дрона са били свалени.

Сигнали за въздушна тревога снощи звучаха в цяла Украйна. Украинските власти съобщиха за удари в района на Харков и Днепропетровск, където местната администрация съобщи за експлозии, един пострадал и нанесени щети на две предприятия, бензиностанция и къща.

Русия също съобщи за атаки на своята територия, за които твърди, че са били извършени от украинци. В град Краснодар е имало експлозия, за която се подозира, че е била причинена от атака с дрон. Местните власти казаха, че са били поразени административна сграда и жилищна сграда. Имаше съобщения и за нови артилерийски атаки срещу град Грайворон в Белгородска област. В понеделник беше съобщено, че тежко въоръжени бойци са нахлули в областта от украинска територия. Руското министерство на отбраната съобщи, че "е унищожило" повече от 70 нападатели.

В съседната Ростовска област местният губернатор каза, че силите за ПВО вчера са свалили украинска ракета близо до Морозовск, където се намира руска военновъздушна база, предаде Ройтерс.
(БТА, Владимир Арангелов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase