Снимка: архив, БГНЕС

САЩ осъдиха трансфера на руски тактически ядрени оръжия в Беларус, но няма да актуализират ядрената си доктрина, предаде Ройтерс, като се позова на говорителя на американския Държавен департамент Матю Милър.

Още по темата
"Това е последният пример на безотговорно поведение, което ние виждаме от Русия от началото на пълномащабната й инвазия в Украйна преди повече от година", заяви Милър.

Той повтори предупрежденията на Вашингтон, че използването на химическо, биологично или ядрено оръжие в конфликта би довело до сериозни последици, без да уточнява какво се има предвид под това.

"Само ще добавя, че ние не виждаме основание да актуализираме нашата ядрена доктрина или индикации, че Русия се подготвя да използва ядрено оръжия", каза той.

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер също каза, че няма основание за актуализиране на ядрената стратегия и определи действието на Русия като пример за безотговорни и провокативни решения.
(БТА, Габриела Големанска)
 

Коментари Напиши коментар

44

Двоен Аршин

преди 3 дни

Осъждат трансфера на ядрени оръжия от Русия към Беларус НО ПЪК БЯХА ОСНОВЕН ИНИЦИАТОР НА ТРАНСФЕРА НА ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ ОТ УКРАЙНА КЪМ РУСИЯ 1994г. Ако САЩ не бяха принудили Украйна да си предаде ВСИЧКИ ядрени оръжия на Русия тогава, нито тази "Специална операция" щеше да бъде възможна, нито НАТО щеше да се разшири толкова и да добави още купувачи на оръжия от американската военна индустрия..... ФАКТ. Никой не напада ядрена държава ... Но Путин трябва да е благодарен на САЩ че обезоръжиха Украина.

43

А кой

преди 1 седмица

Ще осъди краварите,че имат ядрени оръжия по целия свят включително и в наща държава?

42

До 41

преди 1 седмица

До 41Абе мин...дил в Германия има ядрени оръжия още от времето на Студената война...дори когато Русия си ги изтегли от всички бивши съветски републики ФАЩ не си игтегли нито от Германия нито от Турция...така че стига дрънкал мид...илски ***..отии...а ако ФАЩ и гейпуделите им поставят ядрено оръжие в Латвия Русия ще постави такова в Калининград на 200км от Берлин..и цяла гейропа ще е на 2мин от ядрен удар.