Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол е обещал на Украйна оборудване за разминиране и още помощ. Обещанията са били дадени по време на среща на южнокорейския лидер с украинския президент Володимир Зеленски, който беше в Хирошима за срещата на върха на Г-7, предаде ДПА, като се позова на южнокорейския президентски офис.

Сеул ще предостави на Киев и линейки за военните.  Освен това южнокорейският президент заяви, че неговата страна внимателно ще проучи списък от несмъртоносно военно оборудване, поискано от Зеленски, допълва Ройтерс.

По време на срещата Зеленски е благодарил на Южна Корея за подкрепата. Двете страни са се съгласили и да си сътрудничат при възстановяването на Украйна след войната. Южна Корея стои зад украинците, докато мирът не бъде възстановен, е казал Юн на Зеленски. (Г. Големанска, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

A1

преди 1 година

А Северна Корея ще даде на Русия още мини

23

Анонимен

преди 1 година

Украйна вече не съществува като държава. Какво ще възстановяват ми е интересно. Афганистан 2

22

Анонимен

преди 1 година

До Обективно така е но Бг има ВПК който лампти да спечели сега му се е паднало. Правителството не трябва да им позволява но то от своя страна изпълнява решенията на парламента. Освен това ние както и Южна Корея сме окопирана и зависима страна. Каквото кажат американците това става.

fallback