Снимка БГНЕС

Евгений Пригожин е започнал да извежда от Украйна най-опитните кадри на своята частна армия "Вагнер" и да ги прехвърля в Судан, съобщава сайтът "Униан".

"В Судан "Вагнер" има договор със силите за бързо  реагиране и в тази страна е започнало набиране на наемници. В това число и от тези, които са участвали в боевете при Бахмут. Набират се не само наемници, но и въоръжение, от чийто недостиг Пригожин много пъти се е оплаквал", се казва в публикацията.

В Судан неотдавна избухна нова гражданска война. Според неофициални източници страната може да стане официална база на хората на Пригожин. Подразделението, което ще действа там, ще бъде наречено "Оркестърът" или "Музикантите", за да бъдат отделени от "Вагнер".

Още по темата

"А "Вагнер" ще остане с по-неопитните войници, които ще са нещо като пушечно месо в месомелачката в Украйна", се казва в публикацията.

"Вагнер" на Пригожин носи основната тежест на боевете в Бахмут, докато редовната армия действа извън града. В последните дни армията на Украйна проведе успешни действия в покрайнините на града, докато вагнеровци се задушават вътре в него.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase