Снимка: БГНЕС

Украинските войски настъпват в две направления в източните предградия на град Бахмут, но ситуацията в центъра на града е по-сложна, заяви заместник-министърката на отбраната Ханна Маляр, предаде Ройтерс.

Украински и руски официални лица твърдят, че прокиевските сили са започнали да напредват в Бахмут и околностите му, след като са удържали месеци наред настъпление на лоялните на Москва войски, в резултат на което голяма част от града е в руини.

Вчера Русия призна, че нейни сили са се оттеглили северно от Бахмут преди отдавна обещаната контраофанзива на Украйна, съобщи БТА.

"Нашите войски постепенно напредват в две посоки в предградията на Бахмут... Въпреки това, ситуацията в самия град е по-сложна", написа Маляр в Телеграм.

"Благодарение на компетентното планиране от страна на командването и смелостта на нашите бойци, врагът не е в състояние да превземе града под свой контрол."

Най-малко двама души загинаха, а 10 са ранени, включително деца, при руски удар в град Константиновка, на 25 км югозападно от Бахмут, на източния фронт в Украйна, съобщи украинската прокуратура, цитирана от Франс прес.

"При обстрел на Константиновка загинаха двама души, а десет души бяха ранени, включително двама юноши - на 15 и 16 години, които бяха откарани в болница", посочи прокуратурата в комюнике, публикувано в "Телеграм".

Константиновка, която преди войната е имала 70 000 жители, редовно бива обстрелвана от руската армия, отбелязва АФП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase