Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Русия свиква резервисти за годишни военни учения в разгара на войната в Украйна, след като съответният документ беше подписан от руския президент Владимир Путин и публикуван в сряда в държавен вестник, предаде ДПА.

Oще по темата
Според същия указ руското министерство на отбраната може да издава съответните инструкции към военните окръжия, които да свикват резервисти за ученията, предаде ТАСС.

Предвид продължаващата война в Украйна много резервисти могат да се усъмнят дали наистина ги свикват само за учения или ще бъдат изпратени на фронта в съседната страна, посочва ДПА.

По време на последната масова мобилизация в Русия много млади мъже избягаха в чужбина.

Според оценки на експерти Русия разполага с близо 2 милиона резервисти, от които до 150 000 вече се изпратени в Украйна. (БТА, Алексей Маргоевски)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Анонимен

преди 1 година

АБЕ КВО СТАВА С 20 ГОДИШНАТА ВОЙНА НА САЩ В АФГАНИСТАН, КАК ВЪРВЯТ СРАЖЕНИЯТА ОТ ТРИ ГОДИНИ НЕЩО НЯМА ХАХАХАХАДА НЕ БИ ЩАТИТЕ ДА СА ПОБЕДИЛИ...

73

Путин

преди 1 година

Другари, очертават се учения с рекорден процент смъртност.

72

Анонимен

преди 1 година

До Рибентроп-*** - А случайно някога да си се замислял, че целта не е да свърши бързо тази война? И за Русия, и за САЩ е добре тя да продължава. Виж за нас в Европа това е лошо. ЕС започна да се превръща в икономически фактор, а САЩ се нуждаеха от жерт_ва. Тръмп опита да воюва икономически с Китай, но го смени Байдън.САЩ няма как директно да воюват с ЕС на икономическия фронт,защото нали уж сме съюзници и затова решиха индиректно да скапят европейската икономика и разни тук им ръкопляскате!

fallback