Снимка: БГНЕС

Отношенията на Москва със страните от Западна и Централна Европа са на най-ниското възможно ниво, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от руската служба на "Би Би Си".

Така Песков коментира решението на няколко европейски държави едновременно да експулсират руски дипломати в родината им.

Германия първа обяви експулсирането, а на 22 април специален полет на руското външно министерство трябваше да вземе от Берлин няколко десетки служители на руски дипломатически мисии.

Още по темата
Пресслужбата на руското външно министерство обвини Берлин, че "продължава демонстративно да разрушава целия масив от руско-германските отношения, включително дипломатическото им измерение".

През изминалата седмица примерът на Германия беше последван от Молдова, Швеция и Норвегия. Във връзка с това говорителят на Кремъл обеща, че Москва няма да остави такова експулсиране без отговор.

"Оценката е очевидна: всичко е деградирало до възможния минимум - казва Песков - Всяка подобна стъпка като поредното експулсиране на дипломати де факто стеснява базата за продължаване на дипломатическите отношения като такива и, разбира се, не може да остане без някакъв вид реципрочност."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase