Снимка БГНЕС
fallback

Украинските тайни служби са се опитали да убият руския президент Владимир Путин с дрон камикадзе в неделя, съобщава германският "Билд". Те пишат, че въпреки че опитът е неуспешен, руските власти го пазят в тайна.

Дронът UJ-22 излетял от Украйна в неделя следобед и, както съобщават „Билд“ , това е най-модерният украински дрон със среден обсег до 800 километра. Твърди се, че целта е била новопостроеният индустриален парк край Москва, който се намира на 500 километра от Украйна.

Oще по темата
Украинският активист Юрий Романенко, за когото се твърди, че има тесни връзки с разузнавателните служби на Киев, каза че "миналата седмица разузнавателните служби са получили информация за пътуването на Путин до индустриалния парк Руднево. Съответно дронът прелетял цялата ПВО на Руската федерация и се разбил недалеч от индустриалния парк".

Няколко руски медии съобщиха за катастрофа на UJ-22 близо до село Вороского, източно от Москва. Мястото на инцидента е на около 20 километра източно от индустриален парк Руднево. От кадрите се вижда, че на дрона е имало 30 експлозивни блока C4 с общо тегло 17 килограма.

Експлозивните заряди M112 се използват от американската армия и канадските въоръжени сили.

Не е ясно обаче дали руският държавен глава е искал да посети индустриалния парк в неделя или чак в понеделник. От съображения за сигурност посещенията на Путин понякога се провеждат ден преди да бъдат обявени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

288

Петърчо

преди 1 година

Според украинците Путин бил мъртъв. Излиза че те се опитват да убият мъртъв човек който понякога ей така за разнообразие посещава фронтовата линия. То бива пропаганда ама чак толкова да не им пука че това което пишат е по-зле от сценарий на индийски филм?

287

Анонимен

преди 1 година

Русия ще запази Крим .HATO ще стои и ще гледа ..

286

Така е ..

преди 1 година

Глупости. Тай се само уби. Уби и Русия.

fallback