Снимка: Twitter
fallback

Синът на Дмитрий Песков, говорителят на Кремъл, е натрупал глоби шофирайки своята Tesla в същите дни, в които руските телевизии го показаха как той се "бие" на фронта в Украйна.

Няколко канала в Telegram, включително Sota и VChK-OGPU, съобщиха, че Tesla Model X, собственост на 33-годишния син на Песков Николай Чолес е била глобена два пъти - на 24 юли и 6 ноември 2022 г., когато се твърди, че той е бил в Украйна като част от редиците на "Вагнер".

Всё чудесатее и чудесатее)

Сын Пескова который 6 мес. "воевал" в Украине, умудрился получить два штрафа на свою Теслу
Tesla Model X Николая нарушала правила 24 июля и 6 ноября 2022 года, то есть когда он предположительно "находился" в Украине. pic.twitter.com/MtWueVIrOO

— Наблюдатель™ (@Nablyudatel14Tm) April 23, 2023

Групата "Вагнер", паравоенна формация, основана от Евгений Пригожин, участва активно в боевете в Бахмут -  малък индустриален град, разположен в източния регион Донбас на Украйна. Тя е вербувала хиляди затворници в цяла Русия да се бият в Украйна.

Пригожин заяви в интервю на 21 април, че синът на Песков е воювал в Украйна. Без да уточнява имена, Пригожин каза, че говорителят на Кремъл го е помолил да "вземе" сина му в групата "Вагнер" като "обикновен стрелец". Той каза: "Малко хора знаят за това."

Говорителят на Кремъл Песков потвърди в понеделник, че синът му е участвал в продължаващия конфликт в Украйна. "Той стигна сам до това решение", каза той пред репортери.

Пригожин допълни, че е допуснал сина на Песков в своята група, "използвайки фалшиви документи". Според Пригожин той е служил "малко под половин година".

Meduza, латвийска независима медия, съобщи, че описанието на Пригожин отговаря на най-големия син на Песков, Николай Чоулс, който е живял в Обединеното кралство 10 години и се е върнал в Русия през 2011-2012 г. Според Ройтерс Чоулс е живял в Обединеното кралство в продължение на десетилетие в началото на 90-те години на миналия век, а в началото на 2010-те е служил в руските стратегически ракетни сили.

Няколко канала в Telegram изразиха съмнения, че синът на Песков е воювал в Украйна, защото неговата Tesla е получила глоби в Москва, когато се твърди, че е бил в съседната страна с "Вагнер"
<

 

Dmitry Peskov's son, Nikolay, served 6 months in the ranks of PMC "Wagner", announced Yevgeny Prigozhin. pic.twitter.com/A718ZXmUK7

— Spriter (@Spriter99880) April 22, 2023

"ВЧК-ОГПУ е събрала информация, която поставя под съмнение факта, че синът на говорителя на Путин Дмитрий Песков е воювал в част от ЧВК "Вагнер". Той по-скоро си е направил фотосесия", каза ВЧК-ОГПУ в канала си в Telegram.

Той цитира неназован източник, който казва, че превозното средство "е любимата му кола".

"От началото до края на 2022 г. колата се движеше активно из Москва и дори има данни за глоби. Така че по време на декларирания период на "службата" на Николай електрическият автомобил е нарушил правилата по маршрутите, познати на собственикът му през юли и ноември 2022 г. И има всички основания да се смята, че самият Николай е шофирал колата", се казва в канала Telegram.

В интервю, публикувано в събота, Чоулс каза на руския информационен бюлетин "Комсомолская правда", че смята за свой "дълг" да се бие в Украйна.

"Не можех да седя отстрани и да гледам как приятелите ми заминават за Украйна", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

253

Антикомунист

преди 1 година

По ми е интересното, че тези нещастници постоянно плюят запада, начина им на живот и все в тоя дух а някаква наземна сила ги влече все натам. Живял10г. вЛондон, кара " тесла" а не китайски ***, що така бе драги безаналогови......

252

фен(бивш)

преди 1 година

Не бе,ИМАЛ С НЕГО СВЪРЗОЧНИК,С МАКАРА,НА ГЪРБЪ.ОСИГУРЯВАЛ,МУ ДИРЕКТНАЯ СВЯЗ,С ПАПОЙ.

251

д

преди 1 година

НАчиии. Първо как си позволява да кара продукт на прогнилия запад. Не е ли всичко руско най-хубаво и свято, да се мета на ладата. Второ какво излиза сега, че не е бил на фронта. Това не може да е вярно, защото русия не лъже. УБЕДЕН СЪМ, че синчетата на олигархчета и други приближени до властта наистина се бият с цивилни в Украйна. Според мен тази новина отново е пропаганда на злия запад и цели да дискредитира смелите и патриотични руснаци.

fallback