Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Кремъл изключи възможността да спре офанзивата си срещу Украйна въпреки призива на основния си съюзник, беларуския президент Александър Лукашенко, съобщи Франс прес.

Oще по темата
"По темата за Украйна нищо не се променя: специалната военна операция продължава, защото това е единственото средство за постигане на целите, стоящи днес пред нашата страна", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той уточни, че президентът Владимир Путин ще обсъди следващата седмица с Лукашенко предложеното от беларуския президент примирие.

Русия не може да не обръща внимание на хипотетичната опасност, която създават за нея призивите за разполагане на ядрено оръжие в Украйна, добави Песков, коментирайки петиция, публикувана на сайта на украинския президент Володимир Зеленски. Това е "много опасна тенденция", подчерта говорителят.

Като потенциално крайно опасна определи той и обсъждането на идеята за изпращане на миротворчески войски в Украйна. По-рано унгарският премиер Виктор Орбан спомена за подобни дискусии в ЕС.

Подобни сили обикновено се разполагат със съгласието на двете страни, подчерта Песков. "В дадения случай това е потенциално много опасна тема".

Говорителят съобщи, че президентът Владимир Путин ще обсъди днес с постоянните членове на Съвета за сигурност новата концепция за руската външна политика.

Кремъл няма да коментира предявените в САЩ обвинения срещу експрезидента Доналд Тръмп. Това е вътрешен за САЩ въпрос, заяви говорителят.

(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

200

Маленкий Путьонок

преди 1 година

Путин вече не може да спре. Ако го направи, ще му потърсят сметка за действията му. Подобно на хамстер във въртележка, задвижвана от него е принуден да бяга все по-бързо. Накрая ще падне и ще се завърти в тази центрофуга, но повлича целия свят към гибел. Ако има разумни сили в Русия, трябва да се справят с този самоубиец навреме.

199

Виготура

преди 1 година

Русия ще остане 1/10 от територията си, където живеят основно етническите руснаци.Отвъд Урал до океана всичко ще бъде изкупено на безценица от Китай. Русия е все по-зависима икономически от Китай, и това ще и изяде глявата.

198

Анонимен

преди 1 година

Да не са луди??? Толкова много вече е заложено, а и пожертвано. Няма връщане назад докато държавата украйна престане да съществува.

fallback