Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Конфронтацията на Русия с враждебни държави и това, което тя нарече "хибридна война", водена срещу нея от страна на Запада, ще продължи дълго време, съобщи Ройтерс, като цитира изявление на Кремъл.

Oще по темата
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков направи тази прогноза днес, когато бе запитан за това колко дълго ще продължи т. нар. от Русия "специална военна операция" в Украйна.

"Ако имате предвид война в по-широк контекст, конфронтация с враждебни държави, хибридна война срещу нашата страна, то тя ще продължи дълго време", заяви Песков. "И тук трябва да бъдем решителни и уверени в себе си и да се обединим около президента" добави той.

Говорителят на Кремъл също така заяви, че Русия високо цени позицията на Китай по отношение на Украйна и не смята, че има право да съветва китайският президент Си Цзинпин дали да осъществява каквито и да е било контакти с Киев, съобщи ТАСС.

Днес в интервю за Асошиейтед прес украинският президент Володимир Зеленски отправи покана към китайския лидер да посети страната му, припомня Ройтерс.
(БТА, Симеон Томов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

140

До 143

преди 1 година

Какво общо имат коментарите с България??? Освен че, България е ЕС и НАТО!!! Коментарите са за една.чужда нам страна!!!

139

Не ми е понятно

преди 1 година

Колко противни и отблъскващи коментари!!!Как е възможно това? България загива, а "толкова много просветени " коментират със злоба и хъс световните проблеми! Концетрирайте се върху Родината, която умира.

138

Анонимен

преди 1 година

Ами то май за русия всички са враждебни страни, с изключение на С.Корея, Китай, Сирия и най-много още една-две страни. Затова войната на русия ще е дълга.

fallback