Снимка: БГНЕС
fallback

На руските областни управи са изпратени квоти за набиране на общо 400 000 договорнослужещи, съобщи Блумбърг като цитира "източници, запознати с планирането".

Агенцията отбелязва, че регионите на Русия са започнали да изпращат призовки до наборните комисии, където от гражданите се иска да подпишат договор за служба, предава БГНЕС.

Oще по темата

Източници на Блумбърг, запознати с плановете, заявиха, че с набирането на договорнослужещи ще се избегне втора вълна на мобилизация. Агенцията отбелязва, че набраните договорнослужещи ще бъдат използвани за възпиране на настъпление на украинските въоръжени сили, което се планира в близко бъдеще.

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви в интервю за руски медии, че руският Генерален щаб подготвя решения за предстоящото настъпление на украинските сили.

"Те се подготвят за настъпателни операции, това също е известно на всички. Нашият Генерален щаб е информиран и подготвя решенията си", заяви Медведев, цитиран от РИА Новости.

В средата на март в медиите и в социалните мрежи започнаха да се появяват съобщения за призовки в службите за военна регистрация и наборна служба. Някои регионални служби за военна регистрация и наборна служба заявиха пред "Комерсант", че призовките се изпращат за "проверка на данните" в рамките на работата по цифровата база данни за военна регистрация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

275

Анонимен

преди 1 година

САЩисаните да не се мотат ами да наредят на частите си олигархофирми да пуснат 3 милиона затворници от частните затвори и да ги дадат на Зеленьо-Ейджънта...опсс то икономиката им ще се срине...

274

Анонимен

преди 1 година

Западът на която страна наложи санкции - тя си подобрява икономическото положение. Която е с помощи и заеми, затъва. Защо така драга евроатлантическа редакция? Няма ли да фелшифицирате списъка на страните по паритет на покупателна способност?

273

Анонимен

преди 1 година

Прогнозата ми е, че когато излезе истината за войната по следните пунктове - причини за войната, лъжи, манипулации, жертви, резултати, борба за демокрация, безкористност,западът пак ще излезе най-големия лъжец, както се случи в Либия, Афганистан, Ирак...Впрочем западът ще се извини ли на либийския народ че го унищожи на практика в социално-културен и икономически аспект?!? Там има ли извършени военни престъпления или всичко е прекрасно и демократично?

fallback