Снимка: Getty
fallback

Службите за сигурност на ФСБ на Русия твърдят, че са "неутрализирали" двама мъже, за които се твърди, че са се опитали да извършат атентат с кола бомба срещу руския бизнесмен Константин Малофеев.

Малофеев е медиен барон и собственик на ултраконсервативната телевизия "Царград". Той финансира подкрепяните от Русия сепаратисти в Украйна и нарече нахлуването на Москва като "свещена война".

Миналата година беше санкциониран от САЩ и беше обвинен в опит за избягване на санкции.

В социалните мрежи се появи видео, показващо това, което ФСБ твърди, че е опитът за поставяне на бомбата, като агенцията обвинява командира на Руския доброволчески корпус (РВК), който твърди, че е част от въоръжените сили на Украйна. Украинското правителство не коментира веднага твърденията.

Инцидентът идва седмица след като въоръжена група от дясната RVC премина в Брянск от Украйна и се включи в престрелка, в която ФСБ каза, че двама цивилни са били убити и други двама ранени.

 

#Russia says it's foiled an assassination attempt on Konstantin Malofeev by the Russian Volunteer Corp.

Sanctioned by most NATO countries, he's thought to have helped finance the starting of the war in Donetsk, including employing Girkin and Borodai, an early "Head" of the "DPR" pic.twitter.com/RU0nxPBuzV

— Tim White (@TWMCLtd) March 6, 2023

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Ала, Бала

преди 1 година

Чудни атентатори, действат през деня!

32

Анонимен

преди 1 година

До 39 Ми покажи украинските инжинери бе,за толкова години,какво са направили едно голямо нищо.Всичко, което имат украинците е останало от руснаците.

31

ВеликиРускиИнджинери

преди 1 година

Робота за обезвреждане на бомби с кабел,кат прахосмукачка Ракета!Даже не могат да го направят без кабел!Смятай за какви небивалици иде реч в тая Русия.

fallback