Снимка: БГНЕС

Украинските сили се опитаха да започнат контранастъпление близо до град Кремина за първи път от доста време, но отстъпиха, след като претърпяха "неоправдани загуби". Това съобщи пред ТАСС Андрей Марочко, пенсиониран подполковник от Народната милиция на Луганската народна република.

"Врагът се опита да започне контранастъпление срещу нашите настъпващи части", посочи той. По негови думи украинските сили са претърпели огромни загуби по фронтовата линия на Кремина през изминалата седмица и тяхното командване е "избрало да изчака, за да възстанови боеспособността на своите части".

"Висшите военни служители не успяха да достигнат желания брой войници и необходимото количество въоръжение и пренебрегнаха отчетите от командирите на място за това, че войските не са в състояние да се бият, като все пак наредиха да започне офанзива вчера", съобщи Марочко.

Той отбеляза, че този ход е причинил "неоправдани загуби" на украинските въоръжени сили и ги е принудил да се върнат на предишните си позиции.

На 25 февруари Марочко съобщи, че руските части унищожават жива сила и техника на украинската армия, опитваща се да струпа сили край Кремина.

Тогава той посочи, че до района са достигнали около 70% от украинската жива сила и техника, като 30% са унищожени от руската артилерия и армейската авиация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase