Снимка: БГНЕС
fallback

Първият дипломат на Китай Ван И пристигна в Москва за преговори за възможен мирен план за Украйна. Това съобщи  "Ройтерс", позовавайки се на вестник "Комерсант".

Печатното издание посочва, че основната цел на визитата е да повиши ролята на Пекин в уреждането на Украинския въпрос.

Oще по темата
На тазгодишната Мюнхенска конференция по сигурността Ван обвини Съединените щати в нарушаване на международните норми с "истерично" поведение. Ван повтори призива си за диалог и предложи на европейските страни да "помислят спокойно" как да сложат край на войната.

Той каза още, че има някои сили, които изглежда не искат преговорите да успеят или войната да приключи скоро, без да уточнява за кого има предвид.

Очаква се китайският министър Си Дзинпин да произнесе реч за мир на годишнината от нахлуването на Русия в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

ББ

преди 1 година

лицемерие по китайски,войната може да спре на минутата,путин изтегля децата умиращи в Украйна,плаща репарации за убийствата и разрушенията...и край...останалото са китайски лицемерия...и играта със СК...опасна игра играете...СК ще умре ...последна!!!

47

ББ

преди 1 година

явно Китай си въобразяват,че печелейки дребни пари от руски суровини,ще спечелят...опцията Свободният Свят изтегля пройзводствата си и Народите на Китай остават без прехрана?раша ли ще ви храни...а и вие имате ядрени...нашите са к.пелете и сме решителни,...дайте ни шанс и ще го видите,САЩ не убиват руснаци или китайци!!!САЩ правят и невъзможното да запазим живота на Планетата ни...болни...без Бог...Света ни не иска да учи руски...предпочита ядреният...или Свободен и Справедлив...или мъртав!!

46

по-точно

преди 1 година

До Анонимен - и да уточним малко за незнаещите: Пекин е най-западната част на изтиччното предградие на Скопие: Токио! То Токио си е досами най-източната граница на Македониjа :-) , или ясно казано Китай си е македонски и тия жълтите да се благодарят на бога, че не се ги натирили извън границите ни: в Тихия океан !!!

fallback