Снимка: БГНЕС

Руската федерация продължава да изпълнява функциите си в Приднестровието "отговорно" и "съветва" молдовските власти да "проявяват предпазливост" по отношение на руските военни, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Stiripesurse.

По-рано министър-председателят на Молдова Дорин Речан заяви, че е необходима демилитаризация на Приднестровието и изтегляне на руските войници оттам, тъй като според него Москва се опитва да влияе на демократичните процеси в Молдова.

"Русия е била и е много отговорна по въпросите на Приднестровието, тя продължава да изпълнява тази функция", каза Песков

Молдова стига "до крайност с антируската истерия", когато нейното ръководство призовава за демилитаризация на Приднестровието, добави Песков.

"Отношенията ни с Молдова вече са много напрегнати. Молдовското ръководство се фокусира върху всичко антируско, изпадайки в антируска истерия. Подобна липса на конструктивизъм едва ли може да помогне на самата Молдова и на двустранните ни отношения", заяви Дмитрий Песков.

"Нашите молдовски колеги биха искали да ни препоръчат да бъдем много, много внимателни с подобни изявления", каза Песков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase