Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руската фрегата "Адмирал Горшков", въоръжена с хиперзвукови ракети "Циркон", ще участва в съвместно учение с военноморските сили на Китай и на Република Южна Африка (РЮА), съобщи ТАСС. Преди да се отправи към зоната на ученията, фрегатата ще посети за снабдяване сирийското пристанище Тартус.

Oще по темата
Информацията за ученията на Русия, Китай и РЮА в Индийския океан, които са планирани между 17 и 27 февруари, стана известна миналата седмица, но сега официално се потвърждава участието на "Адмирал Горшков".

Това ще бъде второто съвместно учение на трите страни след това пред 2019 г.

През този месец "Адмирал Горшков" извърши учебно плаване в Норвежко море, след като руският президент Владимир Путин изпрати кораба в Атлантическия океан като знак, че Русия няма намерение да отстъпи в Украйна.

Предстоящото учение се възприема като индикация за укрепването на връзките на Южна Африка, която отказа да осъди руската инвазия в Украйна, с Русия и Китай, коментира миналата седмица Асошиейтед прес.
(БТА, Петър Къдрев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Циркони-Циркаджии

преди 1 година

Станаха на Циркаджии с тия Циркони.Кат Русия няма втораТъй престъпна на света,Тя е връщане в коптораТя е нашта тъпота.Като не щешПросия,що щеш с Русия? Е,то по престъпления,човеконенавистна диктатура и вероломни нападения верно няма втора,дядо Славейков...Или не,май има-другата като нея с такива тежки престъпления спрямо мира и човечеството,за които няма давност,се е наричала...Хитлерова Германия преди около 80г.

24

до 18

преди 1 година

Не, не си расист, просто си евроатлатически продажник, гАй в добрия смисъл. И във Венецуела изведнъж се оказаха без достъп до задграничните си финанси, след като се опънаха на краварите. И Ирак след "демократизиране" от американо-говедарите са зле, и Либия от градина стана на пустиня, пак "благодарение" на Краваршингтон. Въобще, янките умеят да съсипват държави по целия свят с различни похвати.

23

Анонимен

преди 1 година

Аз като един Енджинер мога да ви кажа че процесорите ESP32 които струват 5 долара и се използват в битовата електроника имат достатъчно мощ да управляват ракета. Не забравяйте че първите ракети Фау 1 и Фау 2 са нямали никаква електроника, само механични компаси, жироскопи и часовникови механизми. Всеки Arm базиран процесор може да се пригоди, а те са навсякъде - телефони, таблети ...

fallback