Снимка: БГНЕС

Москва разширява списъка си със санкции срещу британски граждани, съобщава ТАСС.

На още 36 политици, служители по сигурността и журналисти от Великобритания се забранява да влизат в страната.

"С оглед на антируския курс на правителството на Обединеното кралство, което продължава активно да използва механизъм за персонални санкции и води интензивна пропагандна кампания с цел дискредитиране и изолиране на страната ни на международната сцена, беше взето решение за допълнително включване в забранителния списък на Русия на редица членове на британския кабинет, служители по сигурността и британските медии (общо 36 души)", посочват от руското външно министерство.

Още по темата
Ведомството твърди, че Лондон умишлено отказва да води конструктивен диалог, като по този начин "продължава да разширява линията на конфронтация и заедно с Вашингтон разпространява невярна информация за Русия, подклаждайки русофобски настроения".

"Враждебните действия и агресивната реторика на британските официални лица няма да останат без адекватен отговор и подкрепата на неонацисткия режим в Киев ще струва скъпо на неговите западни господари. Историята ни учи, че не всеки е в състояние да разбере очевидните факти", допълват от министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase