Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Снимки на руски политици, които почиват на далечни места, бяха публикувани, докато инвазията на Русия в Украйна продължава, а обикновените граждани се борят да живеят нормално в условията на военновременна икономическа ситуация, предаде ДПА.

Oще по темата
В петък Денис Долженко, член на местната власт във Вологодска област, публикува снимка в социалните мрежи, на която се вижда как той е на плажната ивица в Дубай.

Внимание привлече и друга снимка, на която Долженко е заедно с Ксения Шойгу, дъщерята на руския военен министър Сергей Шойгу, като според руски медии и тази снимка е била от Дубай.

По този повод губернаторът на Вологодска област Олег Кувшинников написа в "Телеграм", че докато сънародниците им рискуват живота си и защитават интересите на страната, някой смята за допустимо да почива в луксозни курорти и да съобщава за това в социалните мрежи.

От друга страна, никой от централната руска власт не коментира кадрите с дъщерята на Шойгу.

Наскоро друг руски политик ядоса сънародниците си с новогодишно поздравление. Във видео се вижда как Максим Василев от Курска област, която е на границата с Украйна, пие коктейли на бар на плажа в Мексико и пожелава на всички "много пари и добро настроение".

По разпореждане на руския президент Владимир Путин около 300 000 мъже бяха мобилизирани миналата есен за войната в Украйна. Стотици хиляди руснаци пък избягаха в други държави от страх да не бъдат призовани да се бият и бяха наречени от руската пропаганда "предатели на родината".
(БТА, Анелия Пенкова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

баба мара

преди 1 година

има снимки на имението на нар-ко-***-нът в италия дава се под наем за 50 000 еврона месец беше го наело едно семеиство затова финансов одит на украина

98

Анонимен

преди 1 година

И к'во? А нещо за щурия купон на укри във френски курорт нещо да напишете? И с цялата си наглост подкрепяли Свиновермахта на Укрия. Има VPN, има Телеграм, вече разбираме и украински език.

97

естествено

преди 1 година

няма са на фронта я, за там има простолюдие , мобилизирай и ги пращай на заколение...какъв лидер е Путин достоен за възхищение, не случайно и наще без мозъчни путинисти му се клатят кат матрьошки

fallback