fallback

Русия и Беларус са засилили съвместните военни учения, възползвайки се от опита, който Москва е придобила по време на боевете в Украйна, и са наблегнали на водене на сражения в градски условия, съобщи Ройтерс, като се позова на изявление на телевизионния канал на беларуското министерство на отбраната.

Засиленото военно сътрудничество между двете страни идва на фона на спекулациите в Украйна и на Запад, че Москва може да използва Беларус като плацдарм за нова атака срещу Украйна от север. На 24 февруари - началото на войната - Минск разреши на Москва да използва беларуската територия, за да изпрати войски в Украйна, припомня Ройтерс.

"Регионалната структура на (руските и беларуските) войски се обучава почти без прекъсване", съобщи държавният телевизионен канал "ВоенТиВи". "Интензивността на обученията все повече се увеличава. Целта е да сме готови и да можем да отвърнем на агресора на всички фронтове", се казва още в изявлението.

В него се съобщава също така, че се обръща специално внимание на обучението за водене на война в градски условия и се използва опитът на Москва, придобит по време на боевете в Украйна. Упражнява се и реакция на ситуации, при които врагът разполага свои позиции в различни сгради.

Беларуското министерство на отбраната обяви още в четвъртък, че Москва и Минск са подсилили съвместната си военна структура в Беларус с оръжия, войници и специализирано оборудване и планират да проведат съвместни авиационни учения. Днес министерството на отбраната съобщи, че двете страни ще проведат съвместните авиационни учения в периода 16 януари - 1 февруари, предаде Ройтерс.

(БТА, Симеон Томов)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Хайл химарс

преди 1 година

Бивъс и бъдхед по руски.

31

Анонимен

преди 1 година

Нищо не разбирам..Нали Путин беше умрял?

30

Анонимен

преди 1 година

Владо да приключва крайната и да почва американците, че козяшките троолове и укронацитата са плъзнали навсякъде

fallback