Снимка: БГНЕС
fallback

Корабен инженер от Мурманск беше намерен мъртъв в каютата си на пристанище в източна Индия във вторник – третата мистериозна смърт на руснак в страната за 2 седмици.

Тялото на 51-годишнината Сергей Миляков беше открито вчера рано сутринта в кабината му на борда на кораба MB Aldnah, закотвен на пристанище Парадип в Джагатсинхпур, в източния щат Одиша. Корабът е бил на път от Бангладеш за Мумбай.

Представители на Кремъл не са публикували изявление относно смъртта. Председателят на Paradip Port каза, че е започнало разследване на смъртта.

В края на декември двама други руски магнати са загинали в Индия. Павел Антов –  колбасен магнат, който се превърна в депутат, критикуващ режима на Владимир Путин, почина, след като се твърди, че е паднал от третия етаж на хотела си. Той беше открит да лежи в локва от кръв пред хотел Sai International в Райагада на 24 декември.

Полицейски служители първоначално бяха заявили, че руският бизнесмен вероятно се е самоубил, но аутопсията  определи смъртта като случайна.

Причината за смъртта на Антов е разкъсване на левия бял дроб, черния дроб и далака, водещо до кръвоизлив, шок и смърт, според индийските власти.

Той загина два дни след като неговият приятел и спътник Биданов Владимир издъхна заради сърдечен арест на 22 декември. Тялото му е намерено около бутилки.

Въпреки че и двата инцидента се разследват от държавната полиция, служителите са записали смъртта на Антов като "неестествена" – което включва смъртни случаи поради злополуки и самоубийства. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

а.б.

преди 1 година

"издъхна заради сърдечен арест" - на това му се казва лош превод, на български е, цитирам, "внезапно спиране на сърцето" (учебник по анестезия и реанимация). Иначе не лоша новина, Zодомо-раZZите се самоизяждат от върха на пирамидата надолу.

28

Ти да видиш..

преди 1 година

Индия е най голям приятел на Русия.

27

Така е ..

преди 1 година

До "сърдечен арест 33 Сърдечен арест е нещо съвсем различно от инфаркта.

fallback