Снимка: БГНЕС
fallback

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който забранява доставката на петрол и петролни продукти на страните, които налагат ценови таван на руския петрол, предадоха световните агенции.

Мярката ще влезе в сила от 1 февруари за срок от пет месеца, до 1 юли.

Доставките на руски петрол и петролни продукти за страните, които са въвели ценови таван, ще бъде възможно само на основата на специално решение на президента на Русия, се казва още в указа, който бе публикуван днес.

Руското министерство на енергетиката ще следи как се изпълнява нормативния акт, отбелязва БТА.

В началото на декември ЕС, Г 7 и Австралия установиха таван на цената на руския петрола, който ще е 60 долара за барел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

232

Писнало му от невежи

преди 1 година

Накратко, цената се определя ОТ ПРОДАВАЧА, а не от купувача, при това такъв, който е загорял за стоката и не може без нея! Таван на цените определен от купувача е пълен абсурд и неминуемо ще доведе до хаос, покачване на цените и голяма инфлация

231

Писнало му от невежи

преди 1 година

До Обикновен купувач - Именно, че КОЙТО ПЛАЩА. В случая, Западът се опитва да НЕДОплаща за ресурсите чрез таван на цените. Също както и да НЕ плаща изобщо, чрез замразяването/краденето на парите на Русия, получени срещу нейните природни ресурси. Таван на цените от страна на купувача е върховна глупост и наглост - я *** в супермаркета и обяви, че повече от 2 лв не даваш за кг сирене, да видим дали ще те огрее... Конкретно в случая, крайният резултат ще бъде жестока инфлация, която ние ще плащаме

230

Обикновен купувач

преди 1 година

Рашките са тотално умопобъркано и изостанало азиатско племе! Не разбират простичката истина, че който дава парата и плаща: ТОЙ ПОРЪЧВА МУЗИКАТА И ВИНАГИ ИМА ПРЕДИМСТВО !!! Не им виждам калпавата икономика(дето нямат една кола своя, един телевизор, или поне един GSM да имат свое произ/во) и защо плашат гаргите със сирене...?

fallback