Снимка: архив, БГНЕС

Държавата трябва не само да направи всичко необходимо за това законът, с който бе забранена ЛГБТ пропагандата, да бъде прилаган, но и да вземе още мерки, с които да "защитава хората от злото", заяви руският патриарх Кирил на църковно събрание в Москва, предаде ТАСС.

Руският президент Владимир Путин подписа на 5 декември закона за забрана на пропагандата на нетрадиционните сексуални отношения, смяната на пола и педофилията.

"Преди законът да бъде приет, тази пропаганда успя да нанесе големи вреди през дългите години на свободното си действие. Сериозно се надявам, че осъзнаването на необходимостта да се противодейства на злото, което воюва срещу очевидните и непреходни нравствени норми, срещу духовното и физическо здраве на нашия народ, ще накара тези, които разполагат с власт, не само да прилагат на практика споменатия закон, но и да взимат още такива мерки", се казва в изявление на религиозния лидер, публикувано на сайта на Руската православна църква.

На събранието патриарх Кирил е изтъкнал също така, че не може да се разчита само на забраните, отбелязва ТАСС.

"От голяма важност е нашето културно и медийно пространство да бъде изпълнено с талантливо и убедително от художествена гледна точка съдържание, в което да се разкриват радостите и смисълът на традиционното семейство и истинската любов", е призовал патриархът.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase