Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Тежки тъмни и студени дни за домакинствата в Киев. 80% от тях са без електричество и водоснабдяване заради руския ракетен обстрел.

По думите на кореспондента на Bulgaria ON AIR в Киев доц. Даниел Бенатов, наистина най-страшното е липсата на вода на 80% от домакинствата и това продължава вече 12 дни.

Според него това може да предизвика хуманитарна катастрофа, защото не работят помпите и канализацията.

Бенатов разказа, че хората вече имат преносими батерии и акумулатори, за да си набавят електричество.

Oще по темата


По думите му, след снощната ракетна атака е поразена критична инфраструктура, сред която трансформатори и локални топлоцентрали.

"Спря генерацията от атомните централи - имаме още няколко освен Запорожката. Те не работят, защото нямат потребители", подчерта Бенатов.

Според него има реален шанс водоснабдяването да бъде възстановено - информация от украинските Telegram канали сочи, че по левия бряг вече има вода. До нея обаче имат достъп едва 20% от домакинствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

иван

преди 1 година

Русия от десетилетия носи името- "Горна Волта с ракети". Защото не произвежда нищо точно като Горна Волта, *** са по от маймуните в Г. Волта, на изток от Москва в жил. блокове-няма тоалетни, няма работа никаква, олигарсите на чело с *** грабят всичко, той има над 300 млрд.щ. долара, откраднати от народа, до преди войната само в Москва имаше над 800 хил. безпризорни деца, сега са милиони и т.н.А артилерийските американски системи и ракети от 70 км улучват както пишат медиите- "изхвърлена носна

92

Анонимен

преди 1 година

Путин е масов убиец, а Русия терористична държава, която от векове иска да наложи на всички съседи своя начин на живот чрез окупация, терор, глад и убийства на цивилни. Но, този път няма да стане. Украинците не желаят руския ботуш и ще се борят до изгонването на всички руски войски от територията на Украйна. РФ ще се разпадне на множество държави, които насилствено са присъединени към Русия. Този път ЕС и САЩ подкрепят Украйна, а не Русия, както беше при ВСВ.

91

Хан Тервел

преди 1 година

Важното е че колективния Запад е "със тях....до последния украинец"!

fallback