Снимка: БГНЕС
fallback

Множество експлозии бяха чути днес в Киев, където прозвучаха сирените за въздушно нападение, така както и на други места в Украйна, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Властите съобщиха за трима убити и трима ранени в украинската столица при руски удар по двуетажна сграда.

Водоснабдяването в Киев е прекъснато, предаде Франс прес, като се позова кмета Виталий Кличко.

"Едно от инфраструктурните съоръжения в столицата е било поразено", написа преди това в "Телеграм" Кличко. "Останете в убежищата! Въздушната тревога продължава", добави той.

Кличко не даде повече подробности.

Oще по темата
Някои от реакторите на Южноукраинската АЕЦ са били спрени заради прекъсването на електрозахранването на много места в Украйна вследствие на руските удари, предаде Ройтерс, като се позова на компанията "Енергоатом".

Говорител на украинския държавен ядрен оператор уточни, че иначе "всичко е наред" с централата, но тя няма на кого да подава ток.

Град Лвов, в Западна Украйна, е без електричество след руските удари, казаха местните власти, цитирани от АП.

Ударите по инфраструктурни цели в Украйна са причинили масово спиране на тока в съседна Молдова, съобщи вицепремиерът на страната Андрей Спину, цитиран от Ройтерс.

"Масово прекъсване на електрозахранването в Молдова след днешната руска атака срещу енергийната инфраструктура на Украйна", написа Спину в "Туитър".

Той добави, че националното електроразпределително дружество работи за възстановяване на електрозахранването на повече от 50 процента от територията на страната.

През последните седмици Русия често обстрелва украинската столица, както и енергийни съоръжения в цялата страна, което доведе до прекъсвания на електрозахранването на много места, припомня АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Анонимен

преди 1 година

Бря, по ни една укринска ядрена центрана руснаците не са стреляли, *** как така, те нали през ден си бомбят собствената вече запорожка АЦ, пък да вземат да пропуснат укринските ц ц

89

Колумбия пикчърс

преди 1 година

Да си избереш клоун за президент.........или падението на един народ. Скоро по кината.

88

ББ

преди 1 година

Да предложиме да им ремонтираме централите, както им ремонтирахме бойната техника а? Да спретнеме едно правитественце да оправим държавицата.

fallback