Снимка: БГНЕС

Московският арбитражен съд удовлетвори напълно иска на телевизионния канал "Дума ТВ" срещу Google на стойност 1 милиард рубли като отделно от това постанови да се възстанови достъпа до канала в YouTube. Това съобщи председателят на Държавната дума Вячеслав Володин на пленарно заседание на камарата, цитиран от ТАСС.

„Съдът нареди на Google да възстанови достъпа до канала "Дума ТВ" в YouTube, а в случай на неизпълнение на решението - да плати неустойка в размер на 100 хиляди рубли на ден, до достигане на 1 милиард рубли“, се казва в прессъобщение на Държавната дума. Отбелязва се, че всяка седмица неустойката ще се удвоява.Володин също така инструктира Комисията по въпросите на семейството, жените и децата на Камарата да "помисли къде е необходимо да насочи средствата, които Google ще изплати така, че да отидат за решаване на проблемите на децата.

"А ако парите не бъдат платени и ответниците се опитат да започнат процедура по несъстоятелност, ще поискаме от Комисията по сигурността да помисли как да си върнем тези средства“, нареди Володин.

"На Държавната дума на Руската федерация не може да ѝ бъде отказана комуникация, дори ако става въпрос за международна компания. Ние ще защитаваме правото си както в международните съдилища, така и в парламентите", добави Володин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase