Снимка: БГНЕС
fallback

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли възможността за "краткосрочно примирие" с Русия, аргументирайки се, че това само ще влоши обстановката, предаде БТА като цитира Франс прес.

"Русия вече иска краткосрочно примирие - пауза, за да прегрупира войските си. Вместо да видим края на войната, подобно примирие само ще влоши обстановката", каза вчера украинският лидер във видеообръщение към участниците в международен форум за сигурност в Халифакс, Канада. "Един наистина реален мир, който да е траен и честен, не може да настъпи преди пълното спиране на руската агресия", заяви Зеленски.

Белият дом отбеляза по-рано вчера, че само от Зеленски зависи да одобри започване на преговори между Украйна и Русия и отхвърли всякакви твърдения, че САЩ може да са оказвали натиск на Киев в това отношение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Анонимен

преди 1 година

тоя глупав президент е кукла ----още малко ще клекнеш и ще се молиш на путин за премирие докато ти защитаваш неонацистите ще ходиш на бесилото а твоятп олена ще си остане вдовица

92

джо

преди 1 година

След "големите" победи укрите едвам свързват двата края, изправени пред жестоката реалност а именно тежкото положение,както на фронта, така и в тила. Но това е тема табу и коментари, не се допускат, затова видите ли ще пишем за някакви откази от мистични преговори,които никой не е предложил. Колкото до укрите ще продължат да ядат пердаха,докато клекнат. Друг вариант няма.

91

Анонимен

преди 1 година

До ...?Какво търси Путин в независима Украйна ,бе? Независима ли бе, колкото Македония е независима - изкуствено създадени държави, като Косово.

fallback