Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Парфюмерийните и козметичните марки Lancome, Redken, Yves Saint Laurent, Giorgio Armani и Kerastase са включени в списъка на изключенията за паралелен внос, тъй като компаниите са решили да възобновят доставките на продукти за Русия. Това съобщиха за ТАСС от пресслужбата на руското Министерство на промишлеността и търговията.

"Да, тези марки са включени в освобождаванията и, съответно, по отношение на тях не се разрешава паралелен внос. Това стана възможно, благодарение на решението на компаниите да възобновят доставките на своите продукти за Русия", заявиха от министерството.

В този случай изключенията влизат в сила три месеца по-късно, което ще позволи на тези, които са закупили продукцията, да я внесат в Русия в рамките на три месеца от датата на публикуване на заповедта, подчертават от Министерството на промишлеността и търговията.

В началото на май министерството публикува списък с повече от 50 категории стоки, които ще могат да се внасят паралелно. Тя включва разнообразни предмети: от растения до лекарства, от сапун до оръжия. Срокът на действие на механизма за паралелен внос беше удължен до 2023 г./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

До 58

преди 1 година

Не знам какво са построили, дори не ме интересува. Русия изнася LNG около 1/3 от износа на Австралия и Катар. В цифри около 40 милиарда м3. За 2023г предвижданията са да се покачат до около макс 45 милиарда. Кви терминали, кви плаващи заводи...След десетина години може би...

55

Анонимен

преди 1 година

Много путлерски тролчета се разшаваха нещо... Или е едничко, ама продуктивно, че голяма инфлация на копейките, не се живее вече с тях.

54

Анонимен

преди 1 година

"може да се изнася като LNG, само че първо трябват терминали за втечняване" _______ За да обясниш на някого, трябва да си в час. Русия вече построи зад полярния кръг и пусна в експлоатация доста на брой супермощни комплекси за втечняване на газ. Русия построи завод за строителство на мобилни плаващи заводи за втечняване на газ и първият такъв мобилен плаващ завод за втечняване на газ вече е построен и се готви да бъде отбуксиран към мястото на добива на полуостров Ямал. Русия работи не дрънка.

fallback