Снимка: БГНЕС

Кремъл заяви, че активно ще продължи да настоява пред международната общност да обърне внимание на руските опасения, че Украйна може би има намерение да взриви мръсна бомба, предаде Ройтерс.

Москва иска да предизвика активен отговор от международната общност, каза пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Още по темата
Киев и неговите западни съюзници отхвърлят руските твърдения и изразяват тревога, че Москва ги използва като претекст за допълнително изостряне на конфликта в Украйна, предава БТА.

Кремъл също така заяви, че евентуална размяна на затворници със САЩ за освобождаването на американската баскетболистка Бритни Грайнър трябва да бъде договорена дискретно.

Песков отказа да коментира вчерашното решение на съд в Москва, отхвърлил обжалването на Грайнър, която излежава 9-годишна присъда в Русия по обвинения в трафик на наркотици.

Кремъл заяви, че Москва може да прехвърли на руски компании активите в четирите украински региона, анексирани от Русия миналия месец. Според Песков е очевидно, че "изоставените активи не могат да стоят неактивни" и правителството ще се заеме с въпроса.

Украйна, нейните западни съюзници и огромното мнозинство от страните в Общото събрание на ООН осъдиха обявената от Русия анексия като незаконна, отбелязва Ройтерс.

Кремъл каза също така, че руският президент Владимир Путин не е поздравил новия британски премиер Риши Сунак за избирането му на поста, посочва ТАСС. "В момента Великобритания спада към категорията на неприятелските страни, затова не беше изпратена (поздравителна) телеграма", заяви Песков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase