Снимка: БГНЕС
fallback

Напомпването на Украйна с натовски оръжия и военната помощ за Киев приближават алианса до опасната граница на пряк военен сблъсък с Русия. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

"Страните от НАТО, сякаш се състезават помежду си, продължават да снабдяват киевския режим с оръжия и боеприпаси, да му предоставят разузнавателна информация, да обучават войниците му, да дават насоки за водене на военни действия, като по този начин се приближават към опасната линия на пряк военен сблъсък с Русия", предупреди Захарова, цитирана от ТАСС.

Тя подчерта, че страните, "които предоставят такива огромни суми пари и оръжия на киевския режим, са донорите, спонсорите на тази екстремистка дейност", предаде РИА "Новости".

Тя посочи, че по последни данни общата военна помощ на Запада за Украйна вече е достигнала 42,3 млрд. долара, от които 28,3 млрд. долара са предоставени от САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

235

Иван радоев

преди 1 година

Чакайте, ама нали НАТО беше "отбранителен" съюз, защо гаси огъня с бензин, нещо не се връзват нещата....

234

Динев

преди 1 година

Собачка Захариева специалистка по френска любов то си личи и по джуките и постояно плаши нормалните страни с Ядрени сблъсъци,е ми как като и блокираха сметките в омразните долари също като на алкохолика Медведев

233

MM

преди 1 година

Другарката Захарова и нейният началник *** само си тракат ченгетата. НАТО не ги е страх да влезнат в пряк военен сблъсък, но се опитват да предотвратят голямо кръвопролитие и да спасят хиляди животи. Историята доказва, че *** е по-лош и от Сталин. Не случайно Русия през всичките си войни е давала най много жертви на бойното поле. За тази *** в Кремъл човешкият живот е нищо, но за съжаление руснаците са твърде пияни за да се опълчат.

fallback