fallback

Служител, отговарящ за мобилизирането на войски, е намерен мъртъв при подозрителни обстоятелства в руския Далечен изток. Това е последният в дълга поредица от мистериозни смъртни случаи.

Тялото на Роман Малик, комисар на Партизанск, град с 40 000 жители на около 150 км източно от Владивосток, е открито върху ограда. Медиите твърдят, че той е посегнал сам на живота си.

Oще по темата
Потребителите в приложението за съобщения Телеграм обаче поставят това под съмнение. "Роднините на мъжа не вярват, че той е решил да се самоубие. Той е бил адаптивен, самоуверен", пише един потребител. Малик е участвал в кампании в Чечня и като комисар е отговарял за спазването на заповедите за движение на войските от Москва за украинската война.

Откакто Русия обяви частичната си мобилизация на 21 септември, вътрешният отговор беше нестабилен. Появи се информация за палежи и стрелба в центрове за набиране на персонал. В събота 11 души бяха убити и 15 ранени при атака, описана като "терористична" на военен полигон в Белгород, близо до украинската граница.

В някои части на Москва обитателите на апартаменти са помолени да премахнат колите и имуществото си от паркингите, в случай че са необходими за целите на "гражданската отбрана" - индикация, че властите се опасяват от безредици.

Смъртни случаи с въпроси без отговор

Авиационни експерти, петролни ръководители и олигарси са сред най-малко 15 души, загинали в Русия при съмнителни обстоятелства след нахлуването в Украйна през февруари.

Равил Маганов, петролен директор, падна от прозореца на болница миналия месец. Държавните медии го определиха като самоубийство на фона на факта, че президентът на Лукойл публично критикува войната. Вторият изпълнителен директор на Лукойл, Александър Суботин, почина от "сърдечен удар, предизвикан от наркотици" в мазето на шаман през май.

Анатолий Геращенко, бивш ректор на Московския авиационен институт, почина миналия месец. Вестник "Известия" каза, че той е "паднал по стълбите". Иван Печорин, авиационен мениджър на Корпорацията за развитие на Далечния изток и Арктика, падна от яхтата си край Владивосток миналия месец и се удави.

Александър Тюляков, изпълнителен директор на Газпром, е намерен обесен в дома си ден след началото на войната. Четирима други служители на държавната енергийна фирма или нейни филиали са загинали.

Съмнителни смъртни случаи има и в Обединеното кралство, САЩ и Испания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 1 година

"Адаптивен и самоуверен" ха ха. Колко готин начи да кажеш "нагъл нагаждач". Както и да е, ако е бил читав, нямаше да е слуга на режима на Пудинг.

43

Анонимен

преди 1 година

46, и болни мозъци след като го обитават- с МАПС обиколи- заспал е в началото на 20 век- тъжен живот.

42

Анонимен

преди 1 година

Русия е 144 милиона, нормално е да умират всякакви хора. Хиляди. На ден. За всеки един ли ще ни информирате с патос?

fallback