Снимка: БГНЕС
fallback

Русия е уволнила командира на своя Източен военен окръг генерал-полковник Александър Чайко, съобщи руският новинарски сайт РБК, цитиран от Ройтерс.

Руската медия се позовава на публично достъпни държавни регистри, според които генерал-лейтенант Рустам Мурадов е назначен да оглавява Източния военен окръг. Този окръг обхваща военните подразделения на Русия в Далечния изток, въпреки че голяма част от неговите сили са понастоящем дислоцирани в Украйна.

Мурадов, който от февруари е под санкции на ЕС, е служил преди това в украинския регион Донбас и е командвал руските мироопазващи сили в Нагорни Карабах.

Ръководителят на Дагестан, откъдето е родом Мурадов, го поздрави за новото назначение, но досега нито Кремъл, нито военното министерство в Москва са потвърдили тази поредна промяна по военните върхове на Русия след поредица неуспехи по бойното поле в Украйна.

В понеделник РБК съобщи, че командирът на Западния военен окръг генерал-полковник Александър Журавльов е отстранен. Няколко дни преди това руската армия понесе тежки загуби в Североизточна Украйна, а украинските сили си възвърнаха стратегическия логистичен възел Лиман в Донецката област.

През септември ген. Дмитрий Булгаков, заместник-министър на обраната, отговарящ за тила, бе заменен от генерал-полковник Михаил Мизинцев, известен от ранната фаза на войната като стратег на обсадата на Мариупол, където загинаха хиляди цивилни. А през август държавната агенция РИА Новости предаде за промяна в командването на руския Черноморски флот след няколкото унизителни провала, включително потопяването на флагмана на флота и загубата на осем самолета след ракетна атака срещу военна база в окупирания Крим.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен - Смазка ГОИ! Става за всичко!

29

Анонимен

преди 1 година

До Една русалка: Не е русалка , а войник който си е смазвал автомата с някаква запалима смазка от 1964-та. Бобито я знаеше как се казва ... сега ми изкочи :)

28

Една русалка

преди 1 година

ПОДСКОЧИ НА КРИМСКИЯ МОСТ, ПО НЕВНИМАНИЕ СИ ИЗТРЪСКА ЦИГАРАТА ВЪРХУ ЦИСТЕРНА С ВОДКА ЗА КРИМ ПО СЛУЧАЙ РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ДРУГАРЯ ПУТИН. ПО НАТАТЪК ВИ Е ИЗВЕСТНО...

fallback