Снимка: БГНЕС
fallback

Руската газова компания "Газпром" обяви възобновяване на транзита на газ през територията на Австрия, а оттам - и възобновяване на доставките за Италия, които спряха на 1 октомври. Това съобщиха от пресслужбата на компанията.

Според съобщението на компанията "заедно с италианските купувачи успяхме да намерим решение за формата на взаимодействие в контекста на регулаторните промени, настъпили в Австрия в края на септември", предава БГНЕС.

Австрийският оператор е готов да потвърди транспортните номинации на "Газпром експорт", което позволява възобновяване на доставките на руски газ през Австрия, допълват от компанията.

На 1 октомври "Газпром" спря доставките на природен газ за Италия. Според "Газпром" това се е наложило, тъй като австрийският оператор отказа да потвърди "номинации за транспорт" след регулаторните промени, въведени в Австрия в края на септември.

От австрийското министерство на енергетиката отговориха, че "Газпром" не е подписала никакви промени в договора, които отразяват корекции в техническите правила, които обикновено се правят в началото на всяка газова година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

глад

преди 1 година

газ продава

32

Бай Дрън

преди 1 година

29, арабите са привилегировани и заради местоположението си. Пусто място много, възможности за развитие на слънчевия енергодобив огромни, няма логика да не го развият. Русия е на север и за да подсигури слънчевото си бъдеще се налага да държи пусти територии на юг. Ние в БГ както уж дме на най-хубавото място, нямаме място за развитие на слънчев енергодобив, дори нямаме условия за развитие на вятърна енергетика. Ееинствено ни остава еъзможността да развиваме ВЕЦ и АЕЦ, наследство от комунизма.

31

Бай Дрън

преди 1 година

То газ излиза много и от гАза ти...

fallback